12/9 2020 kl 10-12(-13) – Væk med tilgroning -frem med mangfold
Den østligste del af stævningsskoven (som stævningslauget ikke har stævnet, men det har Teknisk Skole på et eller andet tidspunkt) er ved at drukne i grove urter og småbuske, så stævnede hasler og elme har det svært – og så man hverken kan se eller besøge den del af stævningsskoven og nyde de mange anemoner og andre forårsblomster når man kommer ind i skoven fra P-pladsen.
. Vi fik slået en del af det, bl a en kile ud til skovvejen, så man fra den kan få et fint kig ind på skovbunden, og måske få lyst til at gå derind.
. Måske kan vi undertvinge brombær og hindbær i løbet af 3-5 år, hvis vi slår og river arealet med le med ikke for lange mellemrum.
Det er hyggeligt arbejde, som alle kan deltage i, og det kan foregå på årstider hvor mere er fremme end i november og februar.
. Føler man sig usikker på brug af le, kan man få noget instruktion – eller koncentrere sig om rivning og udslæbning, hvad der er lige så vigtigt.
På Boserup Stævningslaugs eget sidst stævnede areal var forårsfloret meget fint i år, men nu kan man se at der er MANGE små ær (ahorn) på ca 10 cm højde. Hvis ikke de fjernes inden de bider sig alt for godt fast, forandrer stævningsskoven sig til noget helt andet, og fredningen vil have været nærmest forgæves. Der er meget lidt biomangfold under tæt ær-dække.
Måske kan vi med held slå dem uden at de kommer igen. Måske er det bedre at luge dem; de er ikke svære. Måske skal vi opfinde andre metoder.
Mail og få nærmere oplysning: virosa3@gmail.com