Ren sø at tudse i

Et DN Roskilde-projekt om mere og bedre natur i en dejlig lille sø.

Som en lykkelig bivirkning af DNs kampagne ”Naturlig Grøn Genstart” fik DN Roskilde kontakt med ejeren af denne lille dejlige sø, som vi besøgte og gav en række forslag til at øge den i forvejen fine mangfoldighed af planter, dyr og svampe.
Foruden forslag om planter og drift af arealet udenom selve søen, foreslog vi at få sø-naturplejefirmaet EB Miljø til at rense trådalger (og vandplanter) op ”næringsstofudpining”.
Metoden er ganske simpel og skånsom.
Med et net trækkes trådalgerne (og vandplanter) i land, hvor det rinder af på bredden og smådyr søger tilbage.
Man bør hjælpe de af dyrene, man kan finde. Mange finder selv tilbage til vandet, men nogle går til. Til gengæld bliver forholdene bedre, så endnu flere kan få gode liv i søen.
.  Når dyngerne er tørre (og lette), kan man kompostere dem. – Evt direkte på jorden mellem rækkerne i køkkenhaven, eller hvad man synes.
Det er sjovt at hjælpe dyrene tilbage, så færre risikerer at blive tørlagt, og flere kan blive registreret og måske fotograferet og filmet.

Vi havde en sjov eftermidddag sammen med ejeren og Emil og Jonas fra EB Miljø, og glæder os til at være med igen ved opfølgningerne om ikke så længe.
Det er spændende, hvordan søen så ser ud.

Haletudse i hånd
Ren sø

 

Lukket for kommentarer.